Over Peter & Daniƫlle

Vanaf 2007 werken we vanuit De Spelende Wolf en deze is sinds 2013 gevestigd in een mooi en ruim pand op een groene locatie vlakbij de binnenstad aan de Panoven 10 in IJsselstein.

Na elkaar op ons vorige werkplek te hebben ontmoet, hebben we veel samen gewerkt, trainingen gevolgd (Son-Rise, op het Autism Threatment Centre in Amerika).  We zijn samen gaan wonen in IJsselstein en ouders geworden van twee prachtige dochters.

Al snel ontstond onze droom om op onze eigen wijze een organisatie te starten; kleinschalig, veel aandacht voor de kinderen en ruimte om de hulpverlening aan te passen aan de vraag en interesse van de kinderen en hun ouders. Ondertussen zijn we verder gegaan met leren, groeien en ontwikkelen. Meerdere groepen, kampweken, jeugdhonk, maar ook in onze eigen ontwikkeling.

Peter (van oorsprong een technische opleiding) deed de opleiding tot Talentencoach. Om jongeren te helpen inzicht te krijgen in hun verschillende kanten, om tot keuzes te komen voor studie of werk. 

Danielle is, (voorheen Sociaal pedagogisch hulpverleenster) de post-HBO opleiding Client-centered speltherapie gaan doen en is als speltherapeute lid van de NVVS.

Doordat we beiden al zo lang met deze kinderen werken, begrijpen we deze kinderen goed. We zien snel, waar het in mis gaat, waar het contact in belemmerd wordt. En daarnaast zien we net zo goed het deel van wat iemand wel goed doet of wat iemand bedoeld, wat iemands talenten zijn of eigen(wijze) kanten. Waarbij we niet gek opkijken van kinderen of alleen hun ‘autisme’ zien. We zien kinderen die net als alle kinderen behoefte hebben om gezien en gehoord te worden, begrepen te worden, en net als ieder kind te spelen.

Inmiddels zijn we ruim 10 jaar verder en hebben al heel veel kinderen gezien, gesproken en mee gespeeld. We hebben talloze kampweken en middagen gedraaid met steeds weer nieuwe sporten, spellen, games, oefeningen en coaching middelen. En zijn we nog lang niet uitgespeeld….

Het is een veilige omgeving om te oefenen met wat onze kinderen moeilijk vinden. — Moeder van Melchior, IJsselstein