Aanmelden en financiering

Aanmelden en financiering.

Om hulpverlening te krijgen bij De Spelende Wolf heb je een beschikking nodig van het sociaal team in je woonplaatsDeze kan worden afgegeven door het Sociaal team in jouw gemeente, het is dan ook nodig je eerst daar aan te melden. Zij denken met je mee of onze hulp passend zou kunnen zijn en beslissen of je recht hebt op een beschikking, dus op de hulpverlening. Daarna kun je je bij ons aanmelden, door ons een mailtje te sturen waarin je al kort iets verteld over je kind en de hulpvraag. Het zou ook kunnen dat de gemeente eerst contact met ons opneemt. De stap erna is dat ook wij met jullie, als ouders kijken of ons aanbod passend is en of er voor jullie kind plek is. Als je een beschikking hebt wordt de zorg gefinancierd door de gemeenteDe Spelende Wolf heeft een overeenkomst voor jeugdhulp met de Lekstroomgemeenten (Houten, IJsselstein, Lopik, Nieuwegein en Vijfheerenlanden). Ekan in andere gemeenten een pgb worden afgegeven door het Sociaal teamom zo de hulp te financieren. 

 

Daarnaast wordt Speltherapie door veel zorgverzekeraars vergoed vanuit de (aanvullende) zorgverzekering. Informeer altijd zelf bij uw eigen zorgverzekeraar. Speltherapeute (Danielle Hiemstra) is geregistreerd en lid van de NVVS, (FVB)Hiervoor is dus geen beschikking nodig van de gemeente, al kan het dus ook vanuit de gemeente gefinancierd worden als zij dit passend vinden.

Wat wij erg belangrijk vinden aan de spelende wolf is dat Chris er zelfvertrouwen heeft gekregen.  — Monique, moeder van Chris - 11 jaar, Vianen