Vergoedingen

Begeleiding

We werken vanuit het persoonsgebonden budget. Anno 2013 is dit budget helaas geen vanzelfsprekendheid meer. Kinderen die nu een diagnose krijgen, krijgen wel zorg toegewezen (indicatie voor zorg), maar meestal is dit ‘in natura’. Dit houdt in dat je zorg kunt krijgen bij een beperkt aantal grote zorginstellingen. Wij hebben geen ‘in natura’ erkenning, omdat we hiervoor we in het kort gezegd te kleinschalig zijn. We hebben ervoor gekozen om mensen die geen budget toegewezen hebben gekregen een ander tarief aan te bieden, zodat ook zij hulp kunnen krijgen. Voor meer informatie kun je ons altijd bellen, of mailen.

Transitie jeugdzorg

De komende tijd zal er  meer duidelijk worden over hoe de transitie jeugdzorg vorm gaat krijgen. De verantwoordelijkheid voor begeleiding gaat vallen bij de gemeente, in welke vorm dit zal zijn is nog niet duidelijk. Zodra hier meer over bekend is zullen we dit kenbaar maken op de site en onze social media.

 

Speltherapie

Afhankelijk van je zorgverzekering wordt speltherapie geheel of ten dele vergoed. Hier staat vaak een maximum aantal sessies voor en vaak wordt gevraagd om een verwijzing van je huisarts. Neem hiervoor contact op met je zorgverzekering. De speltherapeute heeft de post-hbo opleiding client-centered Speltherapie, en is lid van de Nederlandse Vereniging van Speltherapie. NVVS.

Het is een veilige omgeving om te oefenen met wat onze kinderen moeilijk vinden. — Moeder van Melchior, IJsselstein